Så er vi nået til de sidste dage i den officielle vinter, og selv om der stadig er lang vej til de varme dage, så har der været livlig debat om fremtidige antenner til klubben blandt vores medlemmer. Selv om vores TET Emtron 6 bånds beam stadig ser forbavsende god ud, så har der været drømme tanker fremme om en SteppIR antenne.

Hvorfor disse ideer er blevet fremsat er på grund af vi nok bør skifte vores ellers trofaste antennerotor inden længe, så den ikke pludselig giver op en kold vinter dag.

Har du lyst til at være med i projektet, både med tanker og ideer, og ikke mindst hvis det en dag går rigtig løs i masten, så lad et ord falde.

 

I vores byggegruppe 2, altså den der ikke bygger SDR radio, har vi stadig ikke fundet et projekt at kaste os over. Har du ideer til et byggeprojekt, eller bare har lyst til at være med i gruppen, så er det ikke for sent. Du skal bare melde din interesse.

 

Igen havde vi en radio på bordet i vores laboratorium, og denne gang var det vores egen trofaste Icom IC-7400 der var blevet sløj. Som så ofte før på de nyere Icom radioer var det igen den første skiftediode, der var død. Vi havde heldigvis et lille lager af denne lidt specielle diode, så det tog ikke vores faste mand med loddekolben, nemlig Polle OZ1IEZ, lang tid at bringe liv i vores radio igen.

Polle har skiftet 3 stykker af denne diode på disse modeller, inden for det sidste halve år.

På billedet ser man Polle varme op til reparationen, og samtidig tjekke kvaliteten på isopropylalkoholen.

 

 

 

Polle OZ1IEZ tjekker isopropylalkoholen inden brug.

 

 

 

Selvom det desværre er gået hårdt ud over aktiviteten på vores nye lokalfrekvens 144.575 MHz, så er der rigtig godt liv i vores Skype Chat gruppe. Hvis nogen af vores medlemmer ikke er klar over det endnu, så har vi jo en chatgruppe, som er meget brugt. Snakken går om løst og fast hele dagen, og ideen med at man komme og gå, og skrive med når man har noget at bidrage med, og bare kikke hvis man er nysgerrig, fungere rigtig godt, og mange har taget ideen til sig på rekord tid.

Er du endnu ikke med på denne chatgruppe, så snak med Jens OZ2JP som bestyrer den.

På billedet snakker Tonni OV2TK og Alan OZ1GFU netop om forskellige versioner af Skype og de fordele og ulemper de har hver især. Det var et populært indslag på en klubaften, hvor mange lyttede med.

 

 

Tonni OV2TK og Alan OZ1GFU demonstrer Skype chat.

 

 

Så er det blevet tid til dette års ordinære generalforsamling.

Det er nu du skal træde i karakter og mande dig op. Fortæl hvad du har på hjertet, kom med gode ideer, og beskriv hvor du bedst placerer din hjælp i foreningen.

Der vil blive udsendt en dagsorden i et Nyhedsbrev, når tiden nærmer sig.

 

Husk gæster altid er meget velkommen i afdelingen.

Check som altid hjemmesiden for detaljer, og nyheder.

 

Program:

23/02           Klubaften. Vi rydder op i vores slagbænke

01/03           Klubaften. Vi kalibrerer vores måleinstrumenter.

06/03           2m Aktivitetstest. Contestgruppen samles

08/03           *** Generalforsamling ***. 19:30.

15/03           Klubaften. Vi måler effekt. Tjek dit wattmeter.

 

Vy 73 de OZ1JTE Thomas.