Man kunne fristes til at tro at nogle mennesker ligefrem kan lide at gå til eksamen –  for når man gennem hele vinteren vælger at benytte sine onsdag aftener til at gå på radio-amatør forberedende kursus, og så   til sidst bruger en lørdag til at ’svede’ over licensprøven…så er man både dedikeret og målrettet.

Kursus 1

Radioklubben OZ5BAL annoncerede sidste sommer et kursus, hvor radiointeresserede både kunne lære om hvordan man ’opfører’ sig, når man kommunikere med hele verden på en amatørradio – og samtidig opnår  et vist kendskab til den teknologi, der ligger bag.

Klubbens tilbud blev udsendt i radio-amatørkredse…og mange interesserede meldte sig.

Naturligvis hoppede nogle af klubbens medlemmer med på kursusvognen for på den måde at kunne gøre brug af klubbens udstyr men der kom også gæster udefra.

En gruppe sejlere planlægger at tage på langfart og ønsker sig en radioamartør licens, så de kan ’snakke med omverdenen’ når det bliver vindstille på ’stillehavet’ – noget skal tiden jo gå med J

Og på DTU-diplom, som til daglig stiller lokaler til rådighed for satellitklubben AMSAT-OZ,  blev tilbuddet  udsendt til de elektronikinteresserede. Et par studerende valgte at udvide horisonten til ikke kun at omfatte internettet men lod sig rive med og fik en god tid med radioteknik og ’en god sømandshistorie fra den virkelige verden’.

 

En blanding af nervøsitet og opstemthed præger naturligvis forsamlingen efter at have været til prøve men heldigvis er der overskud til et stort smil da eksamen var overstået.

Kursus 2

Et lille udplug af kursister sammen med OZ5BAL’s formand Thomas Gosvig længst til højre.

Tilbage er der kun at afvente Erhvervsstyrelsens ’dom’ og håbe på at amatør-radio-licensen er kommet i hus.

Tak til OZ5BAL for godt samarbejde med både sejlere og DTU-diplom

Kurt Jeritslev, OZ9KJ, til daglig lektor på DTU-diplom